lördag 18 september 2010

Seger i Vårgårda

Idag avgjordes sista deltävlingen i Sverigecupen, Vårgårda CK stod som värdar. Arrangemanget var riktigt bra, till exempel hade de byggt upp cykeltvätten en bit så man slapp stå i leran och tvätta sin cykel. För den behövdes verkligen tvättas efteråt! Vi startade klockan 9, och testade banan ett varv innan. Då passade det även på att regna, vilket gjorde dagens race ganska lerigt. Banan bestod av en massa stig i skogen, som sig bör när man kör MTB. Vi körde även nerför en slalombacke, i serpentiner. Och eftersom vi åkte ner så fick vi ju trampa uppför alla höjdmetrar också...

I starten drog två hemmaåkare iväg i en hiskelig fart, och jag försökte att inte tappa alltför mycket, körde på i mitt tempo och körde om den ena ganska tidigt, men den andra var en bit fram. Strax innan slalombacken skymtade jag henne, och nerför serpentinerna träffade jag mestadels rätt och kunde få med mig farten rätt bra. Märkte att jag plockade in och strax före varvning var jag ikapp. Avvaktade bakom eftersom jag visste att det var väldigt tungcyklat precis vid varvningen. Men var i en bra fas i loppet och gick om och fick lucka direkt. Bitvis var hon ganska nära, men fick aldrig riktigt kontakt. Bra flyt nerför backen även på andra varvet, men på slutet fick jag ett par helt onödiga stopp. Men tydligen hade jag skaffat tillräckligt stor lucka, för det höll hela vägen in i mål.


Riktigt nöjd att avsluta cupen med en seger, har ju varit lite upp och ner men nu lyckades jag ta mig i kragen och avsluta bra. Cupsegern hade jag redan säkrat tidigare, och känner mig nästan lite historisk i och med detta då det var första gången det var Sverigecup i min klass.

Resultat

3 kommentarer: