lördag 11 september 2010

Husqvarna Mountain

Race i Husqvarna ikväll. Sen start, kl 18.00 var det dags att dra iväg. Detta gav sovmorgon och utrymme för att ta det lugnt på förmiddagen. Tävlingen är ny för i år, och således en ny bana. När vi testade banan så kändes det att det var mycket uppför. Lite nerför var det, bland annat i downhillbanan. Men inga större konstigheter någonstans, den ställde högre krav på fysik än på teknik.

Lite kul var att den nyblivna världsmästaren Alexandra Engen var på plats, en häftig känsla att starta med en världsmästare! Jag satte vad som kändes som rimliga mål innan start, mål på varvtider. Första och andra varvet gick bra men sista varvet missade jag mitt mål med några sekunder efter att ha lagt av kedjan som kilade fast sig. Löste det med lite våld, men tappade säkert 30 sekunder på det. Trots detta så är jag nöjd med dagen. Visserligen var det skitjobbigt och benen gjorde grymt ont, men lyckades hålla kvar trycket på pedalerna rätt bra hela loppet igenom. Det kan vara svårt annars när man inte har några jämna medtävlare!

Imorgon är sista deltävlingen med Maxistart i Västgötacupen, i Hallby på andra sidan Jönköping. Lär somna avaggad ikväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar