söndag 29 juni 2014

Mål!

För sju veckor sedan fick jag en knäpp idé. Såg att det var en i triathlonklubben som sålde sin startplats till Kustjagaren
Frågade Sofie, som jag precis lärt känna, om hon ville bli min teamkamrat. Hon antog utmaningen, och sedan var det bara att sätta igång med träningen.
Jag fick sätta fokus på att få ihop crawl, lära mig att simma i öppet vatten (enorm skillnad mot att simma i bassäng) och försöka få ihop lite löpning.

Mör efter andra långsimningen


Vi hann med några gemensamma swimrun-pass innan vilket var absolut nödvändigt. Mycket nytt som jag inte testat förut, växling mellan simning och löpning, springa i våtdräkt och badmössa (det har ju inte varit någon jättevarm sommar), och letade fram camelbacken som hängt med på diverse distanspass och race på cykeln. Det funkade att både simma och springa med den också.

Vi förberedde oss så mycket vi hann, men jag har inte löptränat särskilt mycket under vintern, och visste att jag inte var den starkaste länken fysiskt. Hoppades dock på att all tävlingserfarenhet jag har från cyklingen skulle komma till användning istället.

Igår var det då dags för att se om vi skulle klara det. Den korta versionen är ja vi fixade det! Den lite längre kommer under veckan i en race rapport. Kroppen begär vila och sömn nu.

1 kommentar: