tisdag 26 juni 2012

Duktiga cyklister

Cykel är en slitsport, det krävs många år av hård träning för att nå toppen. Men det går att bli riktigt bra, även om man inte påbörjar sin satsning på sporten redan från barnsben. Ett utmärkt exempel är Malin, som idag tog en välförtjänt silvermedalj på elitdamernas tempolopp. Hon började tävla på cykel efter att hon fyllt 30, nu är hon en av Sveriges bästa.

Några snabba killar i veteranklasserna har vi också. Benny försvarade i söndags sin EM-titel i XC, och Gunnar (Sveriges snabbaste 40+ åkare) bärgade ett silver. Det är många timmars slit bakom dessa medaljer, och det är imponerande att kunna bli så bra när man inte helhjärtat kan satsa på sin sport, utan samtidigt ska försörja sig. Men det är härligt att se att deras slit lönar sig!

Inspirerad av alla framgångar kände jag att jag var tvunggen att hitta på något idag. En bultande huvudvärk som gjorde mig kräkfärdig samt regn halva kvällen gjorde dock att både cykel och TC fick vila. Men några huvudvärkstableter bedövade det värsta och jag kunde ta en liten runda i löparojorna. Första sedan Drottning Margaretaloppet, så det lär vara stela ben imorgon...