söndag 13 maj 2012

H12

Igår var det 12-timmarsrace i Danmark. Körde ju i CKXs damlag, superkul. Men vi tar det från början.
03:45 ar det revelj när klockradion skramlade igång. Henrik var chaufför, och vi hämtade upp Linda på vägen. 7-färjan Helsingborg-Helsingör, så vi var på plats vid 8.
Vi var fyra tjejer i laget, och Sandra gav sig ut först när starten gick klockan 9. Efter ett varv bytte hon till Carina som bytte till mig sedan. Varvet var cirka 15 km, och jag hade ingen aning om hur det skulle se ut. Lättåkt var det någon som sa. Visst, på första varvet behövde jag nog inte kliva av cykeln mer än ett par gånger, men jag var riktigt sliten efter ett varv. Nåja, skickade iväg Terecia vid varvningen och passade på att fylla på energi och vila lite.

Fick låna Bennys cykel och trainer för uppvärmning
Började regna, och det verkade inte ge med sig, så det blev hjulbyte och Mountain King resten av racet, bra val. När jag gav mig ut på min andra omgång så var det riktigt lerigt och blött. Slet som ett djur, rötterna var hala och det krävdes lite fart för att inte fastna i leran. Dessutom fick jag krampkänningar i låren, så jag var rätt trött, blöt och lerig efter andra varvet.
Regnet upphörde, och på tredje varvet hade banan torkat upp betydligt. Nu var det mer tungkört än halt, utom rötterna som var snorhala. Med ett halvt varv kvar att köra var jag riktigt utmattad, jag vågade inte ställa mig upp på eftersom varje rörelse som inte var trampa normalt innebar krampkänningar. Rygg och armar gjorde att jag knappt orkade hålla i styret, så varje meter var en kamp. Men när man kör i lag vill man ju verkligen inte sinka för de andra, och jag kämpade mig igenom sista etappen.

Utmattad - men nöjd!
 Vi var rätt jämna i laget, då vi körde på ungefär en timme per varv. Så det blev tre varv var, tolv varv som gav en fjärdeplats! Grymt nöjda med det, långt över vad vi hade vågat hoppats på!

Resultat

Nu undrar jag bara hur jag tänkte närjag tackade ja till att springa Blodomloppet 10 km imorgon...

1 kommentar:

  1. Haha, ja hur tänkte du där?! Själv har ja ginte möjlighet att heja på dig, men jag ska tipsa maken om att du kan behöva lite pepp (han ska vara funktionär).

    SvaraRadera