måndag 24 maj 2010

Tempo?

Avslutningen på Borlänge tour blev en blöt historia. Temperaturen var mer normal för denna säsong, +7 grader sa klockan, och regnet hällde ner.

Start i lervälling, sedan var det två stora pölar som garanterade att man var både blöt och kall innan det började gå utför. Halkade ram till första backen, sedan var ångan uppe. Men jag kände mig som Bambi på hal is, och det dröjde inte länge förrän Irma var om. Skit, där rök den förhoppningen om att inte någon skulle gå förbi. Men såg henne länge vilket motiverade mig att trampa på. Nedanför en snabb backe hade regnvattnet samlats till en pool som var lite för djup för att det skulle vara kul, vet inte om jag hade för hög fart för det kändes inte som jag hade någon kontakt med botten, utan mer som jag fick vattenplaning. Noll koll och förberedde mig på att få ett bad, men lyckades på något vis rädda upp situationen. Strax efter det var det dags för en väldigt lerig utförslöpa, tvekade lite men sedan såg jag Spåret. Försökte verkligen kämpa för en bra tid men kan inte påstå att jag var särskilt nöjd vid målgång. Ännu en fjärdeplats.

Vädret bättrade på sig och det var uppehåll i princip hela vägen hem, men när det var dags att lasta ur bilen kom det en skur. Men det slutade regna efter vi hade lastat in allt, jag blev inte ens förvånad.

Idag var det välförtjänt vila, bara en svängom med handjagarn, verkar som gräset (och mossan) trivs ypperligt med väderleken!

2 kommentarer:

  1. Bra jobbat! Man kan ju inte vara bäst jämt,det skulle va astråkigt.

    SvaraRadera