söndag 2 maj 2010

Kort-kort premiär

Igår var det dags för 1a-maj-löppet i Kvänum. Vädret var helt ok, om man bortser från den orkanlika vinden som gjorde det lite kallt och otrevligt att värma upp. Kvänum ligger ute på Vara-slätten, och själva tävlingen är ju i skogen men den omgärdas av öppna fält...
Testade banan ett varv och fixade allt utom ett drop som jag inte brydde mig om att försöka klara. Banan består av mycket stenar, hällar och rötter, men i gengäld inte särkilt många höjdmetrar.
Tävlingen ingår i Västgötacupen och min klass ingår i Maxiklass, dvs D30, Elit och junior får en gemensam resultatlista (men det är även klassvisa resultatlistor), så det blir att kämpa mot alla tjejer på startlinjen.

3 minuter innan start kom jag på att det skulle bli varmt med benvärmare, som tur var märkte Carina det så hon tog hand om dem. Fick en urusel start, men kunde arbeta upp mig till fjärdeplats i maxiklassen. Fightades med Madde under större delen av loppet om tredjeplatsen där jag drog längsta stråt, med fight hela vägen in i mål. Ettan i min klass (D30) var den före detta veteranvärldsmästarinnan Gertrud Bö från Norge, som visade att hon kan det här med att cykla fort.

På hemvägen körde vi förbi ett hus med drive-in live striptease. Någon kreativ själ som tagit sig ur arbetslöshetens grepp på sitt vis? Mitt i ingenstans dessutom, eller ja, men jättetrafikerat verkade det inte vara där...

Idag stod det distans på schemat och lägligt nog skulle det vara en cykelmanifestation som skulle utgå från Lönsboda så vi hängde på dem. Vi cyklade från Olofström med Ultegraboys, sedan mötte vi upp de andra i Lönsboda. 61 st blev vi! Uppdelade på tre grupper trampade vi på. I Hästveda bjöds det på korv och läsk av Icahandlarn och cyklisten Krister Martinson.
Tillbaka i Olofström hade vi fått ihop 17 mil på ca 6 timmars cykeltid. Det gav ett välförtjänt kryss i träningsprogrammet!

Hemma blev det grillat, satt fint det. Resten av de m&ms som jag hittade bortglömda häromdagen slank ner också. Vore ju synd om de blev gamla...

2 kommentarer:

  1. Wow, vilken prestation! Jag cyklade Olofsbergsrundan (8 km) idag och fick ont i ändalyktan... Och jag undvek alla rötter, stenar och gropar ( har ju voltat på plan asfalt tidigare, kroppen kommer ihåg...) Bra jobbat!

    SvaraRadera
  2. Måste vara fel på sadeln då ;)
    Idag var det (nästan) bara asfalt, annars hade jag nog varit för trött för att blogga!

    SvaraRadera