söndag 10 juli 2016

Halvsimmet

I fredags var det dags för den sista delen i Halvklassikern, nämligen Halvsimmet. 500 meter medströms i Vansbro, avslutas med 1000 meter motströms i Västerdalälven.
Sara och jag hade anmält oss tidigt och stod i den första oseedade gruppen med start 14.20. Vi han doppa oss i ån innan, vilket kändes bra. Temperaturen var 17 grader, vilket var lagom.
När starten gick så bara vällde alla startande ner i vattnet, och det blev lite positionsjakt i början. Efter ett tag hittade jag en rygg som jag försökte följa, men det gick tyvärr lite för fort för mig så jag fick släppa. Men ganska snabbt kom det en och simmade om, och den ryggen höll jag länge. Hon simmade bröstsim, så det var enklast att följa med samma simsätt. Alternerade med crawl när jag behövde komma ifatt, men märkte att jag inte hade så mycket uthållighet då.
Kunde simma avslappnat utan någon större hets. Men när min "draghäst"  simmade om en så drog jag om båda eftersom jag kände mig stark och såg en liten klunga längre fram. Orkade dock inte ända fram utan fick simma väldigt länge i ingenmansland mot strömmen. Ett par hundra meter från mål kom det ikapp två stycken, och jag hängde på dem. Kände att jag hade crawl kvar, så bet i och hängde med dem och planerade att ta dem i spurten. Med 25 meter kvar gick jag över till crawl och spurtade om dem innan målgången med en bra känsla i kroppen.

Det var svårt att sätta mål inför loppet eftersom jag inte alls simmat så långt på träning i år, men hoppades på att klara under 40 minuter. När jag kollade tiden blev jag glatt överraskad, 37.11! Placering 178 av 1590 totalt, vilket verkligen är bättre än jag trott! Riktigt skönt att avsluta Halvklassikern med den känslan i kroppen.
Sara gjorde ett bra lopp hon med, så vi var två nöjda tjejer i bilen sedan.

Efter dusch och mat styrde vi kosan mot Uppsala, och på kvällen firade vi genom att kolla på Big Fish på Katalin. Gissa hur skönt det var med sovmorgon dagen efter?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar