lördag 17 augusti 2013

Cykelvasan 30

Igår körde jag Cykelvasan 30, den kortaste varianten av Cykelvasan.
Jag hade fått plats i första starten, som gick 10.10, efter det fortsatte startgrupperna med 5 minuters mellanrum. Starten gick i Oxberg, och sträckan var lite drygt 32 km.
Jag var rätt taggad inför start, och stod rätt bra till i startledet. Ganska snabbt var jag först efter att starten hade gått. Jag vände mig om för att se hur många jag hade på rulle, och blev rätt förvånad när det var tomt bakom. Skönt, tänkte jag, och höll igen lite. Funderade lite på vart pilarna var, eftersom starten är på en stor grusplan. Men lagom till att publiken glesnade så fick jag syn på en föråkare, en motorcyklist med reflexväst. Perfekt!
Körde mot Oxbergsjön, sedan gick det uppför, först på asfalt sedan gräs upp till kontrollen. Försökte att inte ge allt, men att köra fort men kontrollerat. Benen kändes bra, men huvudet var inte riktigt med mig, så jag hade inte riktigt det tryck jag ville.
Ganska snart började jag köra om tävlande från ungdomsklassen som startade 10 minuter före oss, men fartskillnaden var såpass stor, och det gick rätt bra att köra om.
Efter ett tag släppte föråkaren förbi mig, och nu blev det ännu svårare att hålla fart, men jag försökte så gott jag kunde.
Innan Hökberg är det jobbigt, vare sig jag cyklar eller åker skidor. Så också igår. När jag slet uppför så kom en supersnabb kille och körde om mig, och att försöka gå med var inte att tänka på. Men efter Hökberg så är det en lång utför, en välförtjänt belöning.
Det kom inga fler och körde om, så jag var således första dam i mål, vilket såklart var kul. Lite senare kom Maria och Sanna från Varberg, och de hade bättre tid än jag. Men det är ju två duktiga cyklister, så det känns ok. Jag hade tredje tid bland damerna, elfte tid totalt, vilket jag är rätt nöjd med. Var inte så nöjd med mitt lopp när jag gick i mål, eftersom jag inte hade fått huvudet att funka, men mer nöjd i efterhand.
Kroppen känns lite sådär idag, så efter att ha langat till Henrik på CV90 så blev det vila och en kvällsprommis på fjället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar