måndag 9 juli 2018

Bräknetrampen MTB 19/5

Sent omsider, en rr från Bräknetrampen.
Bräknetrampen är ett motionslopp med flera olika distanser, allt från 15 mil till kortaste sträckan som som är någon mil. Jag har kört en 9-milsvariant på racer några gånger, men i år testade jag mtb-sträckan för första gången. Planen var egentligen att vara hejarklack, men när T erbjöd sig att köra fattyn med Junior i barnsitsen så jag kunde få köra i mitt tempo så hade jag svårt att låta bli.
En kvart innan annonserad start ropade de ut att vi skulle ställa upp oss. Höll på att utfodra Junior med banan men tänkte att det var gott om tid. Plötsligt drar första startgruppen iväg, så jag fick hastigt och lustigt rulla fram till starten för att hänga på andra startgruppen, som startade lite senare.
Uppvärmningen hade jag lyckats glömma bort, så det var stumma ben direkt. Jag försökte att hålla igen, eftersom jag visste att jag skulle få betala dyrt om jag körde för hårt. Gick rätt bra, hittade lite ryggar som jag försökte hålla. Tackade först nej när jag fick erbjudande om att köra om i skogen, men sedan kunde jag inte hålla mig utan körde om och bara njöt av stigarna.
Så såg jag en tjej längre fram som jag ville om, sedan en till... När jag kom i mål kände jag mig nöjd med min insats. Det har inte varit mycket fysisk träning under våren, men det gäller ju att få ihop alla delar och huvudet funkade såpass bra att jag körde fortare än jag tänkt och trott jag skulle klara. Men visst, jag fick betala för det också med lång återhämtningstid. Men jag är nöjd med kvittot jag fick på den mentala biten. Det gav mersmak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar