måndag 12 februari 2018

Sjuknärvaro?

Kan bara konstatera att hur man än gör som förälder så finns de alltid de som tycker att man ska göra annorlunda. Fast det gäller ju förstås inte bara som förälder, utan som människa också. Hur mycket man än försöker så trampar man alltid någon på tårna, och just när det gäller föräldrabiten så blir det lite mer känsligt. Om man inte har någon att resonera ens de små vardagsgrejerna med (typ jacka eller overall idag?) så får man helt enkelt lita på att man tar rätt beslut. Ibland blir det fel, men så är det ju med allt här i livet.
Något många blir irriterade på är sjuknärvaro. Och ja, såklart barnet ska vara hemma om det är sjukt. Vi har ju en suverän möjlighet här i Sverige att vabba, så även ensamma föräldrar kan jobba. Men dagarna som är sådär? Barnet är hur piggt som helst men hostan sitter kvar. Många vabbar och pusslar. Men vi som tar alla vabbdagar själv (eftersom det inte finns några alternativ), och inte har någon att pussla med, jag lovar att vi också vill våra barn det bästa.
Första året på förskolan kan man räkna med ungefär 15 infektioner. Hostan kan sitta kvar 2-3 veckor, så det kan vara så illa att barnet hostar sig igenom första året. Ni som har möjlighet att lösa att barnet bara kan vara på förskolan när det inte är en tillstymmelse till vare sig hosta eller lite rinn i näsan, jag säger bara grattis till er och tycker att det är jättebra att ni kan ordna det så. Men innan ni fördömer oss som inte har samma förutsättningar, tänk gärna ett varv till. Det kan vara så att föräldern har gjort bedömningen att barnet orkar med en dag på förskolan trots att luftrören kanske är lite känsliga efter förkylningen.

Och så något helt annat. Idag är det 30 år sedan jag såg Depeche Mode live första gången! Det är rätt häftigt tycker jag, att jag faktiskt sett dem på varje turné sedan dess också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar