måndag 20 januari 2014

Fröbröd

Lättbakade fröbröd som mättar bra som mellanmål.

0,5 dl linfrö
0,5 dl sesamfrö
0,5 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrö
2 dl fullkornsdinkelmjöl
0.5 dl olja
2 dl kokande vatten
flingsalt


blanda allt utom saltet. Platta ut smeten på en plåt, strö över flingsalt, gärna med örtsmak. Grädda i ugn, 150° i ca 1 h. Bryt bitar och mumsa. Nyttigt värre.

2 kommentarer:

  1. usch på att läsa sånt, blir ju än mer sugen på min stora last, bröd ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det svåra är att sätta stopp :)
      Fast känns nyttigt och inget vitt mjöl. Perfekt att knapra på till fikat, eller framför datorn, på jobbet. Akta tangentbordet bara, det kan smula...

      Radera