fredag 22 november 2013

Mjölkfritt

Har inte ens gått en vecka sedan jag la om kosten, och jag har redan märkt skillnad. Jag är inte alls lika snuvig, och H säger att det inte låter lika mycket när jag sover.
Det jag trodde var ålderstelhet i lederna har betydligt reducerats, vilket ju också är jättebra. Men ropar inte hej än, det får vara borta lite längre innan jag vågar tro att det är något varaktigt.

Det jag fokuserat på denna vecka är alltså att äta mjölkfritt, och att undvika nöt- och fläskött. Köttet har inte varit särskilt svårt, eftersom fågel, fisk, vilt och lamm är tillåtet. Men mjölken, den har jag fått kämpa för att undvika. Vad äter man om man ska ut på lunchen tex? Det är ju inte bara mjölk jag mår  dåligt av. Och varför måste i princip all choklad innehålla mjölk i någon form?
Jag har försökt att fokusera på vad jag kan äta, istället för på vad jag inte kan äta. Men ibland känns det bara hopplöst, tur att det finns stöd, det är skönt att höra att det går att leva helt normalt och få tips på vilka godsaker jag kan köpa - guld värt!

4 kommentarer:

 1. Hallå Sofia,

  Då K var laktosintolerant eller var det barnen som var det när de ammades so bebisar så blev en annan nästa "proffs" på att hitta godsaker utan mjölk. Ser att du skriver om choklad, ett tips där är att du kollar in vissa sorter mörk choklad, de brukar vara (av bättre kvalitet) helt utan mjölk, sedan vet jag att After Eight är mjölkfri =) Tittar man på chips så innehåller 99% av alla sorter mjölk (!?) Där finns Pringles original som räddningen om man vill ha chips inför ett fredagsmys.

  Lycka till med ditt försök sitter själv och funderar på att lägga om kosten, dock köra en variant på stenålders diet, som i mina ögon kommer bli elak då man inte får äta vetemjöl D.v.s. mackor argghh!

  Ha en bra dag och hälsa H
  Fritz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset Fritz.
   Letat järnet efter mörk choklad, men de flesta innehåller smörfett, vilket ju borde innehålla mjölkprotein.
   Pringles var ett bra tips, tack för det!

   Det ÄR tufft att lägga om kosten, men motivationen ökar om man känner skillnad. Vet inte om det är tillåtet i stenåldersdieten, men man kan baka ett hårt bröd med en massa linfrö, sesamfrö och andra frön, jättegott med honung på...

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera