lördag 14 april 2018

Vila

När det gäller träningen så har jag lärt känna min kropp ganska bra, så jag vet ungefär när jag behöver vila i perioder när jag tränar hårt (vilket i och för sig är länge sedan nu). Lyssnar jag inte på kroppen så blir jag oftast sjuk, kroppen kräver sin vila. Men det är lätt att ignorera signalerna när man är trött i huvudet. Vadå, alla småbarnsföräldrar är väl trötta liksom? Bara att bita ihop och köra på.
Kardinalfel! Även huvudet behöver vila. Läst en del käcka träningstips , att man ska boka in träningstid i kalendern som vilket möte som helst. Varför inte även boka in lugn och ro också? Ingen telefon eller något annat som kan störa, bara umgås med sig älv utan en massa måsten. Inte helt lätt, men nödvändigt. En bil behöver både tankas och servas för att funka optimalt, så även människan. Servar man inte i tid kan hela motorn skära ihop om man har otur.
Testade igår. Istället för att jäkta så respekterade jag min bokade vila (även om jag glömde stänga av telefonen). Världen klarade sig bra utan mig, och jag mådde bra av att få varva ner. Orkade med kvällen bättre sedan. Nu ska jag bara komma ihåg att boka in vila lite regelbundet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar