fredag 16 december 2016

Störigt

Egentligen borde jag inte läst det där blogginlägget, men fortsatte ändå trots att jag visste att jag skulle reta upp mig. Jag vet ju att jag blir förbannad när jag läser vad inskränkta människor skriver, sådana som bara ser till sin egna verklighet och inte har någon som helst förståelse för andra och att allas liv och förutsättningar ser olika ut.
En politiker som ondgjorde sig över att föräldrar som faktiskt ville ha sina barn i förskolan. Hon beklagade sig att hon hade sina 15 timmar i veckan på förskola och om man frivilligt hade dem en sekund mer så kunde man faktiskt valt att låta bli att skaffa barn om man inte ville umgås med dem. Och nu när det blev möjligt på något ställe att ha ungarna på heltid på dagis så målade hon upp ett scenario där elaka föräldrar lämnar sina barn 7-19 och själva lever loppan.
Kanske inte ordagrant skrivet så men det var så jag tolkade hennes text.
Varför inte lyfta blicken och se från ett annat perspektiv än sitt egna? Alla har inte möjlighet att vara med sina barn under hela uppväxten 24/7, och alla barn har inte två föräldrar av olika orsaker. Att häva ur sig sådana saker som att man inte borde skaffa barn bara för att man inte har samma förutsättningar och syn på barnuppfostran är bara dumt. Knappast så hon hjälper till att stärka de barnens självkänsla, de barnen som är mer än 15h/vecka på förskolan. Jag vill inte tro att hon tycker att barn som blir lämnade längre på förskolan inte har samma existensberättigande, men funderar på vad hon menar när hon tycker att vissa föräldrar inte borde skaffa barn.
Jag tycker att förskolan är en jättebra uppfinning, och Junior trivs där. Häromdagen när jag hämtade honom så fick jag med mig massa fina saker han gjort och pysslat när han var där, saker som jag inte har gjort själv och jag inte hade orkat fundera ut hur man skulle göra om jag varit hemma med honom på heltid.
Nä, världen blir inte bättre av att vi fördömer varandra. Varför inte utgå från att andra gör sitt bästa för att allt ska bli bra, precis som man själv gör?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar