lördag 23 april 2016

Listor

För länge sedan, vad som nu känns som i ett annat liv, hade jag koll på grejer. Jag visste vad som behövdes göras eller handlas och löste det. Nuförtiden är detta ett minne blott, och det började kännas rätt kaosartat, men för något år sedan fick jag tipset av min strukturerade vän att skriva listor.Det tog emot men ok, det var ett sätt att få lite ordning. Sagt och gjort, och det funkade.
Nu var det ett tag sedan jag gjorde någon sådan lista (packlista var det senaste), och när jag nu skulle få lite avlastning en tid så skrev jag ihop en lista, för att inte glömma något. Jag fick ihop typ 25 punkter som skulle hinnas med på två veckor. Kändes lite orimligt eftersom den mastigaste punkten är typ 40 timmars jobb, ingen ekvation som går ihop med en aktiv 1-åring i huset.
Inser att jag nog får sätta ett längre perspektiv på vissa av punkterna...
Och hur det går? Två punkter klara, sju är påbörjade och en punkt är oläslig så den är förhoppningsvis inte så viktig! Några av grejerna går att skjuta på (fast jag VILL fixa nu!!!) och den enkla punkten klipp gräset får vänta, för just nu ligger det snö (!) på gräset. Skönt att naturen samarbetar lite :)
Hittade en gammal lista när jag röjde lite, och då fick jag uppleva det som är bra med listor, nämligen att man kan se vad man gjort. Ibland känns det som jag inte får något gjort, men när jag ser de överstrukna punkterna så inser jag att det faktiskt händer en del, trots allt.

1 kommentar: