söndag 29 juni 2014

Mål!

För sju veckor sedan fick jag en knäpp idé. Såg att det var en i triathlonklubben som sålde sin startplats till Kustjagaren
Frågade Sofie, som jag precis lärt känna, om hon ville bli min teamkamrat. Hon antog utmaningen, och sedan var det bara att sätta igång med träningen.
Jag fick sätta fokus på att få ihop crawl, lära mig att simma i öppet vatten (enorm skillnad mot att simma i bassäng) och försöka få ihop lite löpning.

Mör efter andra långsimningen






Vi hann med några gemensamma swimrun-pass innan vilket var absolut nödvändigt. Mycket nytt som jag inte testat förut, växling mellan simning och löpning, springa i våtdräkt och badmössa (det har ju inte varit någon jättevarm sommar), och letade fram camelbacken som hängt med på diverse distanspass och race på cykeln. Det funkade att både simma och springa med den också.

Vi förberedde oss så mycket vi hann, men jag har inte löptränat särskilt mycket under vintern, och visste att jag inte var den starkaste länken fysiskt. Hoppades dock på att all tävlingserfarenhet jag har från cyklingen skulle komma till användning istället.

Igår var det då dags för att se om vi skulle klara det. Den korta versionen är ja vi fixade det! Den lite längre kommer under veckan i en race rapport. Kroppen begär vila och sömn nu.

tisdag 24 juni 2014

Simma till jobbet

Imorse simmade jag till jobbet. Företaget anordnar detta varje år, med start inne i "staun" (vid Blå port) och ut till Verkö. En nätt liten sträcka på ca 2,4 km.
Vi var 10 st som hoppade i plurret kl 7 imorse, och fem följebåtar som höll koll på oss. Vattnet höll en temperatur på 15,5-16 grader. Kändes väldigt kallt till en början! Men så småningom kom jag igång och efter ett tag fick jag ner ansiktet i vattnet och kunde börja crawla. Faktiskt mest nöjd med slutet, då jag crawlade på riktigt länge.
Tiden blev 1.08, och målet var under 1.15, så nöjd, det är jag.
Nu ska jag återhämta mig och ladda för lördagens bravader.

lördag 21 juni 2014

Dubbel

Knopparna ser ut att komma från "Little shop of horror"...

torsdag 19 juni 2014

Blommar

Fick en ros av mamma för några år sedan, och tydligen var det ett orkidéefrö i jorden, för året efter blommade den. Av olika anledningar så här den blivit flyttad några gånger, men varje år blommar den troget, så även i år.

söndag 15 juni 2014

Front Line Assembly, Musikens hus Göteborg

Igår var det dags för konsert i Göteborg, FLA spelade. Hörde dem för första gången för en himla massa år sedan, och försöker kolla på dem när de är i Sverige.
Denna gång blev det i kombination med en lite lyxigare vistelse i Göteborg. Fick ett erbjudande med hotell, käk o lite lyxigare rum, och tyckte att det är vi minsann värda.
Kyld skumpa på rummet vid ankomst ger en känsla av lyx, menvi är ju inga storkonsumenter av alkohol, så det mesta blev nog kvar i flaskan... Trerättersmiddagen med utsikt över vattnet uppskattades, och konserten var bra. Inte deras bästa, men klart godkänd.
Det blev en bra helg som laddade batterierna, men ändock ärjag trött nu?!

söndag 8 juni 2014

Tillfrisknande

Petar i katten medicin, och det går faktiskt över förväntan. Han har piggnat till, och idag fångade han en mus som han så snällt hade placerat på vardagsrumsgolvet...
Idag var det sista gången på crawlkursen. Crawlade på, och tänkte tillbaka. För bara två veckor sedan trodde jag aldrig att jag skulle få ordning på crawlet, men idag kändes det rätt bra. Många längder och ännu en timmes träning. Tid och meter...

tisdag 3 juni 2014

Lurad

Idag tog det emot som tusan. Ville inte, det var blött, det känns som jag väger ett ton och ville helt enkelt inte. Men tänkte att bara ett par kilometer är bättre än inget alls, och visst var jag lite nyfiken på skillnaden mellan skorna, om jag testade samma kortrunda som förra veckan så var det väl ok?
Förra veckans (enda) löppass var i skogen, och troligtvis är det rätt lerigt där efter en heldag med regn, så testade halvtimmesrundan istället. Alltså, den tar ca en halvtimme när jag är i form. Nu sprang jag superlångsamt, men sprang (ok,  joggade) hela rundan. Tänkte att bara det blir under 40 min. När jag kom hem stannade klockan på 33 någon, och då kände jag mig nöjd!
I övrigt har jag en liten sjuk kise hemma, som ska ha medicin i 10 dagar, två gånger om dagen. 18 fighter kvar...  Men det är värt det, för frisk, det ska han bli!